Engelse Reiswoorden die je MOET kennen – Printklare Reis Woordenschat Lijst

nlNederlands (Dutch)

Hoe goed is jouw Engels als het op je reiswoordenschat aankomt? Als je op reis gaat, merk je dan ook hoe je veel woorden gebruikt die je normaal gesproken niet echt gebruikt? Heb je ooit van de typische reiswoorden ‘itinerary’, ‘bond’ of ‘concession’ gehoord bijvoorbeeld?

Voor veel reizigers uit niet Engelstalig-sprekende landen zijn deze woorden meestal compleet nieuw zodra je gaat reizen. Ik kende ze zelf in ieder geval nog niet toen ik begon met reizen!

Daarom heb ik een handig woordenboekje voor je samengesteld dat je kunt gebruiken als je naar een Engelstalig-sprekend land reist. Als er nog woorden zijn die je mist, laat het me dan even weten, want ik heb het nu even uit herinnering opgeschreven.

 

English Travel Words you NEED to know – Printable Travel Vocabulary List | The Travel Tester

 

Taal Leren Onderweg

Na een paar maanden in een hostel gewerkt te hebben in Sydney begon ik me te realiseren hoeveel reizigers eigenlijk een beperkte Engelse woordenschat hebben als ze Australië binnenkwamen. De gesprekken met mijn gasten begonnen vaak met een verontschuldiging van mijn gasten, die dan zeiden dat ze niet zo goed Engels spraken – of helemaal niet soms.

Daarna vroegen ze me dan hoe goed mijn Italiaans, Frans of Koreaans was (niet echt geheel voldoende ben ik bang) en wezen ze naar hun reservering met een beetje angst in de ogen. Ik liet ze dan op de rekenmachine zien hoeveel ‘sixty-five dollars and forty cents’ was en met een flinke hoeveelheid handgebaren stuurde ik ze dan naar hun kamer (nou ja, niet op de manier dat een kind straf krijgt natuurlijk, even voor de duidelijkheid, haha)

Naast woordenschat kwamen er ook veel problemen voor in de grammatica en uitspraak van de woorden… Gasten kwamen regelmatig naar de receptie om te vragen naar ‘one pots and one pans’ (one pot, two pans…) of ‘clean shits’, in plaats van ‘sheets’. Zo schattig!

 

De Wereld is mijn School

Als ze dan eenmaal over de eerste schok van het de hele dag moeten spreken in een vreemde taal heen waren, ging het de meeste gasten op een gegeven moment wel oke af hoor. Na het uitchecken kwamen sommigen weken of maanden later terug, nadat ze het hele land hadden rondgereisd en het verschil was meestal ongelofelijk!

Ik was vaak verbaasd over de vloeiende manier waarop ze nu Engels spraken (en een beetje jaloers op hun zongekleurde huid). Ze hebben zoveel nieuwe woorden geleerd en hun zinnen lopen ook veel beter. Geweldig! Voor degenen die ook nog een taalcursus deden is het helemaal moeilijk om nog voor te stellen hoe ze spraken toen ze net binnen kwamen.

 

Working Abroad: Hostel in Sydney

Werken in het hostel in Sydney

 

Belangrijke Reiswoorden

Toen ik voor het eerst door Australië reisde, was mijn Engels wel ok, niet zo vloeiend als het nu is natuurlijk, maar ik kon hele zinnen maken en het meeste begrijpen.

Zoals het bij jou misschien ook is, hebben we sinds we klein waren, geleerd dat als we wilden dat mensen ons in het buitenland begrijpen we toch echt een andere taal moesten spreken. De kans dat zij immers Nederland spreken is niet zo groot. In ieder geval de basis van de taal van het land waar je naartoe gaan kennen is dan handig! Hoewel mijn Engels vanaf het begin wel oke was, heb ik toch ontzettend veel nieuwe woorden geleerd tijdens mijn reizen waar ik waarschijnlijk nooit van gehoord had als ik thuis gebleven was!

 

Dus nu is het tijd om een aantal van deze belangrijke reiswoorden met je te delen en je te helpen je eigen reiswoordenschat uit te breiden:

 

Download hier de Woordelijst als Printbare PDF

 

The Travel Tester Blog: Now it's your turn!

Zijn er nog woorden die voor jou ontbreken op de lijst? Welke nieuwe Engelse woorden leerde jij tijdens je reizen? Laat het hieronder weten!

 
 

Bedankt voor het delen van dit artikel op Pinterest:

English Travel Words you NEED to know – Printable Travel Vocabulary List | The Travel Tester

nlNederlands (Dutch)

Written By
More from Nienke Krook

What To Wear In… Kyoto, Japan

What I loved about Japan, but maybe Kyoto in particular, was that...
Read More

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.