Visiting TBEX Dublin & Discovering IrelandTBEX Dublin Bezoeken & Ierland Ontdekken

 

Hi everyone, just a quick note to let you know that this week I’ll be visiting Dublin and some other places in Ireland for the Travel Bloggers EXchange (TBEX) conference! I am actually on my way over to Baile Átha Cliath (Dublin) as we speak (well, as I write and you read…)

 

I’m so very excited to visit my second Travel Bloggers Conference. Previously I went to Travel Bloggers United (TBU) in Rotterdam and that conference changed it all for me (*insert dramatic music*). I met some very inspirational travel bloggers, had my first networking talks with people from the industry and went on my first press trip. And all that in my own country! 

Because I was a local then, and one of the few Dutch speaking attendees, the Dutch media was very interested in talking to me. It almost made me feel important. No, actually it did.A little.

It made me realize what a wonderful self-created profession travel blogging is and I have every intention to get better at the craft and make it work for me in the long term.

 

What my grandfather accomplished with writing travel books and guides in print, is what I hope to do in the online world. Ambitious perhaps, but exciting for sure!

 

Travel Blogging Conference Press Coverage

Radio interview during TBU Rotterdam with Kash from Budget Traveller and Judith from Rotterdam Marketing

 

My TBEX Goals

So now on TBEX, I’m looking forward to meeting lots of new travellers and especially to learn more about travel blogging. First of all, I’m participating in a photography workshop where we learn to take better photos by walking around in Dublin.

 

Then there are a wide variety of breakouts, where speakers will tell us all about a specific topic. I think I will be attending the following on Thursday:

 • How to Build & Market to Your Email List by Corey Taratuta and Kerwin McKenzie
 • How to Write a Blog Positioning Statement by Gary Bembridge
 • Don’t Let Your To-Do List Win: Getting & Staying Organized by Chris Christensen
 • Niche Breakout: Freelancers by Mike Sowden

As you can see, most of the talks are about marketing and getting professional as a freelancer, which is my main goal for TBEX and for the next months as well. 

 

On Friday I’m planning on joining in on the following talks:

 • Why Backyard Blogging is Essential to Your Brand by Lola Akinmade Akerstrom
 • Best Practices to Grow & Nurture Your Community by Shane Dallas and Natalie Bahadur
 • Niche Breakout: Multi-Cultural Travel Bloggers by Carol Cain

These talks are a bit more about finding your own voice with which to create a brand and community as a blogger, which is definitely something I want to learn more about as well. 

 

 

Visiting Ireland for the 1st Time!

Besides a good amount of learning, I’ll be exploring more of Dublin and a part of the rest of Ireland as well. And that’s great, because it’s a country I’ve never been to!

 

I’ve got two spare days at the end of my Ireland trip and think about visiting the North as well. If you have any good tips for me, let me know!

 

Travel Blogging Conference TBU

My badge at TBU Rotterdam

 

A very busy schedule as you can see, but I’m very excited to see as much as I can on my trip. Keep following the blog as I will try my best to post an update somewhere during the week.

And if you’re interested to learn more about the sessions I’ve attended, keep checking back as I’ll be posting my conference notes after TBEX for you to read and learn from.

Talk soon!

 

Hoi allemaal, even een snel bericht om te laten weten dat ik deze week Dublin zal bezoeken en ook wat andere plaatsen in Ierland ga ontdekken. Dit allemaal ter gelegenheid van de Travel Bloggers EXchange (TBEX) conferentie! Als jij dit leest (en ik dit schrijf) ben ik onderweg naar Baile Átha Cliath, oftewel: Dublin!

 

Ik heb echt ontzettend veel zin in mijn tweede Reis Bloggers Conferentie. Eerder bezocht ik Travel Bloggers United (TBU) in Rotterdam en die conferentie keerde echt het tij voor me (*laat de vioolmuziek maar opzwellen*). Ik ontmoette een aantal inspirerende reisbloggers, had mijn eerste ervaring met netwerken met mensen uit de reisindustrie ging op mijn eerste persreis. En dat allemaal in mijn eigen land! 

Omdat ik toen een ‘local’ was en een van de weinigen die Nederlands kon spreken, was de Nederlandse media erg geïnteresseerd om met me te spreken. Het deed me bijna belangrijk voelen. Nee, dat was eigenlijk ook wel gewoon zo. Nou, een beetje dan.

Het deed me realiseren hoe geweldig dit zelf-gecreëerde beroep ‘reisbloggen’ is en ik heb alle intentie om er beter in te worden en meer uit te halen in de toekomst.

 

Wat mijn opa voor elkaar kreeg met het schrijven van reisboeken en gidsen in print, wil ik in de online wereld gaan doen. Misschien ambitieus, maar erg spannend in ieder geval!

 

Travel Blogging Conference Press Coverage

Radio interview tijdens TBU Rotterdam met Kash van Budget Traveller en Judith van Rotterdam Marketing

 

Mijn TBEX Doelen

Deze keer op TBEX kijk ik ernaar uit om nog veel meer nieuwe reizigers te leren kennen en vooral ook meer te leren over reisbloggen. Allereerst neem ik deel aan een fotografie workshop waar we leren beter foto’s te maken terwijl we door Dublin wandelen.

 

Daarna is er een ruime keus aan zogenaamde ‘breakouts’, waar sprekers ons alles zullen vertellen over een bepaald onderwerp. Ik denk dat ik de volgende mensen graag wil horen spreken op donderdag:

 • How to Build & Market to Your Email List door Corey Taratuta en Kerwin McKenzie
 • How to Write a Blog Positioning Statement door Gary Bembridge
 • Don’t Let Your To-Do List Win: Getting & Staying Organized door Chris Christensen
 • Niche Breakout: Freelancers door Mike Sowden

Zoals je kunt zien gaan de meeste presentaties over marketing en professioneel worden als freelancer, wat een van mijn hoofddoelen is voor TBEX dit jaar en voor de komende maanden. 

 

Op vrijdag staan voor mij de volgende presentaties op de planning:

 • Why Backyard Blogging is Essential to Your Brand door Lola Akinmade Akerstrom
 • Best Practices to Grow & Nurture Your Community door Shane Dallas en Natalie Bahadur
 • Niche Breakout: Multi-Cultural Travel Bloggers door Carol Cain

Deze presentaties gaan een beetje meer over het vinden van je stem om een merk en een community te ontwikkelen als blogger, wat zeker iets is waar ik ook meer over wil leren. 

 

 

Ierland voor de 1e keer Ontmoeten!

Naast een flinke berg leren, zal ik ook meer van Dublin en een beetje van de rest van Ierland gaan verkennen. En dat is gaaf, want hier ben ik nog nooit eerder geweest!

 

Ik heb aan het eind van mijn reis nog 2 extra dagen over en ik denk erover om het Noorden ook te bezoeken. Als je nog goede tips voor me hebt, laat het dan weten!

 

Travel Blogging Conference TBU

Mijn badge bij TBU Rotterdam

 

Een druk schema dus, zoals je kunt zien, maar ik heb er erg veel zin in om zoveel mogelijk te gaan zien tijdens mijn trip. Blijf de blog volgen, want ik ga mijn best doen om ergens deze week een update te plaatsen.

En als je geïnteresseerd bent om meer te leren over de sessies die ik bijwoonde, blijf dan zeker de blog in de gaten houden, want ik zal na afloop mijn aantekeningen met je delen. Kun je er zelf ook nog iets van leren!

Tot snel!

This post is also available in: Dutch

Written By
More from Nienke Krook

Camp in the Woods – Vintage Travel PhotoKamperen in het Bos – Vintage Reisfoto

My grandfather Hans Krook was a published travel writer and took his...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge